Ce nu inteleg unii cand vine vorba de Windows

Am observat faptul ca foarte multi indivizi dau vina pe Windows de fiecare data cand nu au ei habar sa utilizeze calculatorul ceea ce este total gresit. Frate, daca nu stii sa instalezi un Windows si iti stergi datele din PC, nu are cum sa fie de vina Microsoft. Trebuia sa faca un sistem de operare care iti trage doua palme peste ceafa inainte de instalare daca nu au facut backup? Sau ce trebuie sa faca Microsoft ca sa te educe pe tine sa stai in banca ta daca nu te pricepi?

Eu inteleg mentalitatea asta de “pot sa fac orice” pur romaneasca, insa daca tot te crezi miezul din dodoasca, incepe sa dovedesti ca esti miez  cu lucrurile elementare: gandeste-te ca e posibil ca lucrurile sa decurga nasol si sa-ti faci un backup inainte. Scoate-ti datele din PC daca nu te pricepi la instalat Windows-ul inainte sa fie prea tarziu. Degeaba dai vina apoi pe Microsoft si ameninti ca treci la nu stiu ce rahat de Linux sau Mac. Nu-i nimeni de vina ca te crezi tu Super Man cand de fapt esti Omul Furnica, cel putin in materie de calculatoare.

Cred ca suntem vinovati in materie de 99% din tot ce se intampla cu noi, rele si bune. E bine sa ai incredere in tine si sa crezi ca poti, dar increderea in tine nu-ti aduce cunostinte extra, e doar un feeling care sa te ambitioneze. Pune mana si citeste inainte sa te apuci sa bravezi, caci in fond, optimismul nu-ti aduce datele pierdute de pe hard disk in cazul in care bagi Windows-ul ca boul peste ele. Datele corupte, rescrise, nu se mai pot recupera…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.