Despre santajul BOR

Zilele acestea am fost martorul unui santaj fara precedent din partea BOR. Dupa ce Guvernul Ciolos a taiat finantarea de biserici BOR a amenintat ca isi ia inapoi toate domeniile de care a fost desproprietarita de Cuza. Mi se pare o nesimtire si o aroganta fara de margini ce se intampla de ambele parti, nu numai din partea BOR. Nu stiu ce a venit Guvernului sa taie dintr-o data absolut toate fondurile pentru Biserica. Eu inteleg ca se autofinanteaza singura si face bani de bani, dar chestiile astea se anunta si ele din timp, nu hodoronc tronc, tai si spanzuri. Oare in tara asta exista o persoana capabila sa gaseasca o solutie prin care sa nu taie ceva? Fonduri, pensii, salarii, etc…

Apropo de salarii, iata ca vor fi inghetate la 1050 brut, minimul pe economie. Asta inseamna 777 lei pe luna net pentru fiecare necalificat. Tinerii frumosi si liberi din tara asta au decis, in proportie de 1.5% din totalul cetatenilor din Bucuresti. Ponta a demisionat si iata ce Guvern avem astazi, care taie. Ne aduce aminte de Guvernul, odiosul Guvern Boc, atunci cand s-au taiat salariile si pensiile cu 15-25%. Au imprumutat niste bani cu care numai ei stiu ce au facut si au reusit sa puna tara pe butuci pentru ca PDL-ul si Udrea sa fure sute de milioane, miliarde de euro. E incredibil asa ceva, sa nu ne mai aducem aminte ca ne indignam si nu are rost.

Cu BOR-ul aceeasi tactica miseleasca au aplicat, fara sa spuna, fara sa intrebe, fara sa discute. BOR-ul dupa parerea mea a raspuns cu un santaj la fel de grotesc precum taierea de fonduri neanuntata de Guvern, nimic mai mult, insa poate ca n-ar fi trebuit sa o dea chiar asa… trebuia adus in discutie in alt mod, nu atat de grotesc….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.