Ce motive ai sa te lasi de fumat

In articolul ce urmeaza o sa trag un semnal de alarma pentru toti cei care fumeaza si o sa intocmesc cele mai bune motive pentru care ar trebui sa te lasi de fumat in cazul in care ai aceasta boala. Din punctul meu de vedere, fumatul este o boala psihica, o dependenta ce poate fi depasita doar de cei cu caracterul puternic, capabili sa se stapaneasca si sa isi puna pofta in cui. Inca din cele mai vechi timpuri, tigarile au fost un viciu – scaiete, de care oamenii nu se puteau lasa din pricina nicotinei. Este o planta – drog care da dependenta si la inceputuri, nu erau cunoscute efectele atat de nocive ale acestuia.

4 motive sa te lasi de fumat

  1. Pretul foarte mare al pachetului de tigari. Costa 15 lei un pachet si un fumator toaca in jur de unul, doua pe zi. Sunt 450 de lei pe luna sau chiar 900 daca te duci la 2 pachete pe zi. Foarte foarte scump acest viciu si stiti si voi cat de mici sunt salariile din Romania.
  2. Otrava care te toaca marunt. Pe langa tutun, in tigara sunt multe, sute de chimicale ce-ti pot provoca de la afectiuni pulmonare la cancere. Trebuie sa fii de-a dreptul idiot sa bagi in tine otrava gratis, fara sa te oblige nimeni, fara suparare.
  3. Puti a fum de tigara meru. Parca ai fi caldarar, numai ei miroseau a fum de la foc tot timpul de le intrase in piele. Cel mai mult ma dispera cocalarii care fumeaza in draci dar se dau si cu parfum si iese combinatia aia de rahat de parfum+fum de tigara.
  4. Creati un mediu respingator pentru cei din jur care nu fumeaza, casa toata miroase urat, respiratia in sine miroase urat, dintii se ingalbenesc si asa maia departe… Cred ca e destul de fundamentata ideea, nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.