Caritatea nu-i de pus in rama

Cand a fost ultima data cand ai facut o fapta buna fara sa stie nimeni? Ai simtit ceva? Ti-a placut sau ai facut-o doar ca sa vada cei din jur ca esti marinimos? De cand ma stiu mai dau in stanga si in dreapta celor care au nevoie fara sa stie nimeni si ma intrebam de multe ori de ce nu sunt mai multi ca mine? Nu e un articol de auto-lauda, imi pun o intrebare doar. Cred ca lumea ar fi un loc mult mai bun daca toti ar lua atitudine si ar rupe din putinul lor ca sa dea celor mai putin norocosi.

Intotdeauna exista oameni mai putin norocosi din pacate si merita sa fie ajutati. Exista acea sintagma care spune ca fiecare este responsabil pentru viata sa, pentru esecuri sau succese. Totusi, exista unii oameni care din pacate au avut parte de o soarta mult prea vitregita ca sa aiba parte de succese, poate nu au fost nici destul de tari, insa nu putem sa le imputam asa ceva. Mi se pare destul de deplasat sa facem asemenea diferente dar uneori suntem nevoiti.

Nu toti au nevoie de ajutor, nu toti trebuie ajutati, asta e clar, insa atunci cand cunosti cazul si stii exact despre ce este vorba, da o mana de ajutor. Daca nu te face sa te simti mai bine, macar gandeste-te ca vei face pe cineva fericit. Daca nu iti pasa de anonimat, poti sa faci fapte bune si sa sa te bucuri de aprecierea celor din jur daca se afla. Totusi, tine cont de faptul ca nu toti cei ajutati vor fi si recunoscatori. Mi s-a intamplat de multe ori sa ajut azi pe cineva si maine cand cer si eu ajutorul sa fiu refuzat pe motiv de “n-am timp” sau chestii de genul…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.