De ce unii isi rup gatul cu masina cu tot

Este o intrebare la care bineinteles ca exista N raspunsuri, insa in cele ce urmeaza o sa le discutam pe cele mai realistice. Cum isi rup gatul cu tot cu masina romanii? Pai isi cumpara masina scumpa, SUV, BMW, AUDI,  si avand impresia ca au urcat in “Masina lui Dumnezeu” unde sunt feriti de tot ce inseamna moarte, gonesc precum disperatii prin orase si prin afara localitatii.

Inconstienta este motivul principal pentru care romanii isi rup gatul cu masini cu tot. nu se gandesc nici o secunda la faptul ca indiferent cat de rezistenta poate fi o masina, tot din fier este facuta. Nu se gandesc nici macar o secunda la faptul ca atunci cand ruleaza cu 200 km/h, un surub se poate rupe, desface, aderenta poate fi data uitarii si mult alte chestii de genul transate printr-un singur cuvant: inconstienta…

Dupa inconstienta, mai exista prostia. Prostia este atributul romanului de clasa joasa si medie, care isi cumpara Jeep – SUV si intra cu el singur in copac. Din punctul meu de vedere, cei care fac accidente nefortate de genul iesirii in decor, sunt niste oameni foarte foarte prosti. Ei nu sunt fortati de imprejurari sa faca accident, il provoaca singuri considerandu-se niste semi-zei mai ceva ca Hercule. Ei bine, uite ca nu-i deloc asa si ajung cu SUV-uri cu tot prin copaci, rauri, casele oamenilor.

Ingamfarea si fala tiganeasca, derivate ale prostiei si inconstientei obliga pe unii posesori de autoturisme sa intre cu ele prin stalpi si ziduri ori copaci. Atunci cand ai o pitioanca, o femeie de joasa speta care se lasa impresionata de masini si capacitatea ta de gibon de a conduce cu viteza si de a incalca reguli elementare de circulatie, asa ajungi, prin copaci cu gatul rupt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.