Ciudate-s caile motoarelor diesel, dar perfecte la buzunar

Va povesteam intr-un articol recent ca motorul meu incepuse sa piarda motorina pe la pompa de injectie. M-am uitat atent si se pare ca pe la ceva garnituri curgea. Ei bine, acum nu mai curge nimic pe nicaieri si ma intreb de ce. Oare din cauza faptului ca a fost destul de cald afara, sa isi fi revenit garniturile de la pompa? Habar nu am, cert este ca acum nu mai curge absolut nici un strop.

Ciudate-s caile motoarelor diesel, insa sunt perfecte pentru buzunarele noastre. Un consum mediu de 6.5% oras-exterior este destul de bun si eu unul zic ca merita bataia de cap. Unii spun ca motoarele diesel sunt foarte complicate, insa e un compromis cu consumul. Cine a avut masina pe benzina stie ca in oras poti sa treci lejer de 10-12% consum fara sa te strofoci. Masinile diesel niciodata nu sar de 8%.

In cazul in care circuli mult cu masina, aceste diferente de consum se vad. De la 8 la 11 litri pe suta de km se aduna si simti la buzunar. Pe alta parte, nu va imaginati ca un motor diesel are nevoie de cine stie ce intretinere speciala. Nu e deloc pretentios asa cum crede lumea. Pai daca stam sa ne gandim care e mai pretentios, motorul diesel merge si cu ulei de gatit, pe cand cel pe benzina…

Daca ma intrebati ce as alege dupa 3 ani de masina diesel si 2 ani de masina pe benzina, cred ca tot diesel si asta doar pentru consum. Motoarele diesel mi se par mult mai fiabile chiar daca multi le considera extraordinar de complicate. Da, pe langa cele pe benzina, cele diesel sunt mai complicate, insa au avantaj principal consumul foarte bun.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.