Cat de mult contribuie mobila de birou la imbunatatirea productivitatii?

Din punctul meu de vedere, mobila de birou este foarte importanta in ecuatia aceasta a productivitatii. Multi patroni de firme scot din calcul faptul ca angajatii care nu se simt confortabil la locul de munca au o productivitate mult mai scazuta fata de cei care au confort. In  cele ce urmeaza o sa tratam aceasta problema a confortului la locul de munca, ce inseamna si cum putem sa il cream cu bani destul de putini. Vom discuta despre scaune birou, scaune de relaxare si birourile in sine.

Ce fel de scaune sunt indicate pentru imbunatatirea productivitatii intr-un birou?

Ei bine, aici discutam despre doua tipuri de scaune. Avem scaunele directoriale si scaunele cu masaj. Un scaun directorial trebuie sa fie destul de confortabil astfel incat sa-ti ia de pe umeri povara disconfortului si a oboselii. Un scaun masaj este indicat pentru relaxare suplimentara. Foarte putini patroni sunt cei care investesc in scaune cu masaj suplimentare, doar prin marile corporatii vezi asa ceva si sunt un model preluat de dincolo. In Romania deocamdata se poarta doar scaune birou directoriale.

Ce fel de birouri sunt necesare pentru imbunatatirea productivitatii?

Cand spun birou ma refer la masa in sine pe care angajatul isi desfasoara activitatea. Aceasta masa trebuie sa aiba o inaltime perfecta , nu trebuie sa fie nici prea inalt nici prea scund, sa permita mentinerea unei coloane verticale. Astfel se reduce oboseala substantial si solicitarile corpului. De asemenea, biroul trebuie sa fie suficient de mare astfel incat sa permita desfasurarea activitatii fara sa se genereze aglomerate pe suprafata sa. Am vazut multe cazuri de birouri cu o suprafata mult prea mica, pe care teancuri de hartii stateau claie peste gramada. Asemenea birouri scad productivitatea destul de mult.

Din pacate nici de un birou generos nu au parte angajatii din Romania, daca mai pui la socoteala ca au si scaune incomode si lipsesc scaune cu masaj, productivitatea scade destul de mult. Aveti aici un articol despre niste fotolii pentru relaxare si masaj care o sa va faca poate sa intelegeti putin mai bine importanta lor intr-o companie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.