Cum poti verifica cat costa asigurarea de Bulgaria?

Inscrierea masinii la bulgari nu mai e cine stie ce vrajeala intrucat exista sanse mari sa platesti niste taxe destul de mari in cazul in care optezi pentru asa ceva. Ca sa va dau un exemplu, pe mine la costa 270e asigurarea pentru un an de zile pentru un Renault Megane Scenic din 1998, motorina, 1.9 litri. Asta inseamna in lei peste 1200 lei. Daca mai adaugi 100e pe an si ITP-ul pe la Vidin, ajungi la peste 1700 lei/an taxe pentru a avea o masina inscrisa la bulgari.

Pai, inscrierea masinii la bulgari era solutia celui sarac, ce-si cumpara si el o masina veche pentru care era nevoit sa plateasca mii de euro timbru de mediu in Romania. Iata ca nu mai exista avantaj nici in Bulgaria si asta din cauza faptului ca s-au dat ceva legi ce au scumpit destul de mult asigurarile. Astfel, daca ai masina inscrisa pe numele unui bulgar ce a mai inscris vreo mie de masini, platesti asigurare mai mult de cat dublu fata de masina inscrisa pe numele unul bulgar cu doar 3-4 masini.

Daunele provocate de miile de masini inscrise in Bulgaria anual au dus  la aceasta decizie, de impartire a masinilor pe doua categorii: cele normale, inscrise pe numele unor bulgari ce nu se ocupa cu samsareala, si masinile “black listed” cele inscrise la gramada cu alte mii de masini pe numele samsarilor bulgari. Masinile black listed platesc o asigurare cel putin dubla fata de cele normale pentru ca fac parte dina cel grup de autoturisme care fac dintr-un grup ce au destul de multe daune la activ. Asa e la bulgari, polita creste pentru masinile inscrise pe numele bulgarului, nu doar pentru cea care a facut paguba.

Asigurarile pot fi verificate pe net, puteti vedea exact cat va costa si daca masina face parte din categoria black listed daca aveti la indemana actele ei. Aveti la dispozitie site-ul bulgaria-asigurari.ro unde puteti afla exact ce si cum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.