Creativitatea e pe cale de disparitie

Te uiti in jur, te uiti pe Facebook, te uiti pe strada, te uiti unde vrei tu si vezi niste oameni lipsiti de personalitate. Ei nu stiu sa faca absolut nimic in afara de combinatii sau spart seminte, barfind. Am mai spus eu, daca barfa si mancatul semintelor pe caldaram ar fi sport olimpic, Romania ar iesi pe locul 1 an de an. Si stai si te intrebi de multe ori, cum poate o tara sa dea inainte cand are asemenea specimene intre granitele sale? Cum poate o tara sa evolueze cand tinerii sunt niste ratati analfabeti?

Pai eu consider analfabeti pe cei care viseaza munti de bani pe care sa nu-i castige, ci sa li se dea. De cele mai multe ori discutam despre oameni atat de prosti, incat nu isi dau seama ca viata lor se scurge printre degete. Ajung la 25 de ani si nu cunosc o meserie, nu stiu sa faca absolut nimic, nu au examenul de bacalaureat luat si asa mai departe. Sunt doar niste pustani care desi n-au parasit granitele judetului niciodata, viseaza la joburi in strainatate unde sa fie platiti cu 100 de euro pe zi, cazare gratis.

De unde creativitate daca nu exista inteligenta? Asta e intrebarea care trebuie pusa… Atata timp cat nu exista bun simt si dorinta de a stii sa faci ceva diferit de combinatii, nu ai cum sa reusesti in viata. Da, poti sa visezi la sute de euro pe zi facand o munca de care nici n-ai auzit pana atunci, insa se merita? Alternativa se refera la o viata axata pe carte si bun simt, ceea ce in Romania actuala nu cred ca e posibila. Aceasta alternativa a ramas undeva ingropata in pamant la finele anilor 2000 si nu cred ca va fi vreodata dezgropata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.