Care este suma maxima pe care ai cheltui-o pentru un telefon mobil?

Preturile pentru telefoanele mobile incep de pe la 70 de lei si ajung pana la 4000 de lei, discutam despre telefoane normale, nu includem in discutie pe cele de lux ale caror preturi pot depasi lejer 20.000 de euro (vezi Vertu)… Asadar, cam care este suma de bani pe care omul de rand este disponibil sa o investeasca intr-un telefon mobil? Pai daca te gandesti putin, cam 500 de lei as zice eu… De ce 500? Pai pentru ca majoritatea au ceva venituri medii de 1200 lei/ luna.

Din 1200 lei net trebuie sa traiesti si sa achiti si datorii. Astfel, iti mai ramane o suma mica de bani pe care o poti pune de-o parte. Dupa vreo doua luni de pus de-o parte, daca nu exista alte probleme ce necesita cheltuieli, sa zicem ca ai stransi vreo 500 de lei. Ei bine, acesta este motivul pentru care exista Allview pe piata din Romania. Are multe modele de telefoane care se invart pe la 500-600 de lei destul de performante cu care te poti descurca de pe o zi pe cealalta.

Acuma, o sa intrebati cine isi cumpara iPhone si Samsung Galaxy S6 Edge… In principiu discutam despre cei care au un venit net de peste 4000 de lei pe luna, respectam aceeasi metoda de mai sus, adica ori ne permitem dintr-un singur salariu sa cumparam telefonul, ori strangem bani maxim doua luni. Astfel, acestia reusesc sa stranga vreo 3000 de lei cat costa cele doua telefoane de top. Daca are rost sa cumperi telefoane atat de scumpe, nu o sa dezbatem in acest articol. O sa va spun doar un scurt punct de vedere: nu merita banii atata timp cat peste 6 luni, acel telefon isi pierde 30% din valoarea de piata… Deci, pierzi cam 200 de lei lunar numai din devalorizarea tehnologiei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.