Miscarea inseamna sanatate

Eu unul sunt curios cati dintre cei care citesc acest articol au o bicicleta pe care o folosesc zilnic. Sunt de asemenea curios sa stiu cati dintre cei care il citesc ar fi in stare sa renunte de maine la masina si sa inceapa sa circule cu bicicleta. Ca sa faci asa ceva trebuie in primul rand sa constientizezi importanta mersului pe bicicleta si sa il asociezi cu ceva pozitiv pentru propria sanatate. Inteleg faptul ca traim niste vremuri destul de agitate, vremuri in care nu avem timp nici macar de propria persoana iar o masina ne ajuta de multe ori sa ajungem mai repede, insa vine acel moment cand pui in balanta aceasta comoditate si aceasta fuga nebuna dupa prioritati cu propria sanatate.

In momentul in care ne imbolnavim, ne imbolnavim din cauza stresului. Nu avem un mediu de viata sanatos si nu contribuim cu nimic la a-l construi. Exista asociatii precum DoTheRighitMix Romania, a caror pagina de Facebook va invit sa o vizitati chiar aici, asociatii care se implica activ in schimbarea mentalitatii, invitand la miscare in detrimentul poluatii. Daca toti am pedala, cu siguranta lumea in care traim ar fi automat mai putin toxica si ceva mai relaxata pentru ca nu trebuie sa uitam: miscarea te scapa de hormonii stresului. Prea putini sunt cei care iau in serios bicicleta si importanta miscarii, prea putini oameni vad zi de zi la padure ca alearga sau se plimba cu bicicleta… Oare de ce? Chiar atat de dificil e de schimbat o mentalitate?

Ei bine, se pare ca da… Atata timp cat vom continua sa ignoram cele doua mari probleme de care putem avea grija: sanatatea si mediul, nu vom reusi niciodata sa miscam lucrurile din loc. Trebuie sa scapam de shaorma si sa imbratisam cosul de legume, trebuie sa scapam de masina si sa imbratisam bicicleta. Stiu ca multora o sa li se para de la greu la imposibil, insa eu unul sunt de parere ca atata timp cat ne dam interesul si dorim cu adevarat sa ne schimbam, o sa reusim la un moment dat. Miscarea inseamna sanatate si daca reusim sa consumam si alimente de calitate, cu siguranta vom trece la nivelul urmator in ceea ce inseamna evolutia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.