Despre pietonii care te baga in puscarie nevinovat

Astazi veneam inspre casa de la padure, cand, dintr-o data un pusti de 14-15 ani da sa treaca strada pe trecere alergand. Acuma, multi or sa sara in apararea lui si or sa spuna “domne, era pe trecere, trebuia sa ii acorzi prioritate”. Ba, nu e asa… Daca cercopitecul trece strada in alergare chiar daca il vezi, e posibil sa ai o reactie neasteptata, e posibil sa reactionezi altfel, e posibil sa fii prea aproape ca sa mai ai timp sa opresti chiar. Ei bine, cercopitecul de ora 5 chiar era sa ajunga la ora 5 in seara asta, ca la ora 5 ma duceam eu inspre casa.

Intre noi fie vorba, pe trecerile de pietoni nu se fac doua lucruri:

  • Nu se trece strada in fuga
  • Nu se trece strada calare pe bicicleta

Trecerea de pietoni are si ea rostul ei, insa intr-o lume civilizate. Oamenii trebuie sa stie foarte clar ca nu pot sa se considere nevinovati in cazul in care provoaca un accident de circulatie alergand ca idiotii pe trecerea de pietoni. Soferul va avea dosar penal chiar daca nu este de vina si pietonul prost o sa stea ceva luni prin spitale in cazul in care este accidenta. Eventual in cazul in care nu da ortul popii pe loc cum ar trebui in unele cazuri.

Adica de ce sa intru eu in puscarie nevinovat? Mai bine sa crape prostul zic… Daca ma-sa nu l-a invatat sa treaca strada cand era mic, cine e de vina acum? De ce sa sufere oameni nevinovati din cauza unor cacati cu ochi inconstienti? Intr-o lume normala nu se fa chestii de-astea. Oamenii sunt seriosi, se uita cand trec strada si NU ALEARGA PE TRECEREA DE PIETONI.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.