Cand e momentul sa schimbi calculatorul desktop?

Tehnologia se degradeaza pe zi ce trece, odata cu avansul nostru ca societate. Primul meu calculator l-am primit cand aveam vreo 14 ani si cred ca daca l-as fi tinut pana in ziua de azi, nu as fi reusit sa mai joc nici macar Counter-Strike pe el. Era un Pentium 3. Pe masura ce a devenit depasit, l-am vandut cu totul si am cumparat ceva de generatie mai noua. Din punctul meu de vedere upgrade-ul nu se merita. E mult mai simplu sa vinzi intreaga unitate cuiva care are nevoie de mai putina putere de procesare de cat tine si sa cumperi alta dupa ce ai reusit sa pui ceva bani de-o parte.

In regula, dar cand e momentul sa schimbi calculatorul? Cum iti dai seama ca a venit momentul cel mare. Pai, in principal, in momentul in care vezi ca orice sistem de operare mai nou nu face fata, e vremea sa il schimbi. Ce inseamna ca un sistem de operare nu face fata? Pai browserele merg greu, se misca greoi calculatorul in operatii, noile standarde Youtube ruleaza sacadat si asa mai departe. vine acel moment in care o sa vrei sa dai upgrade de componente, insa daca o sa faci un calcul o sa vezi ca nu este rentabil absolut deloc. E mult mai ok sa vinzi cu totul si sa cumperi ceva nou. Upgrade dupa pararea mea este sinonim cu carpeala, asa ca nu va sfatuiesc sa faceti asa ceva.

Cred ca o data la 3 ani e destul de ok daca reusiti sa schimbati unitatea cu una de ultima generatie, e timp destul sa apara noi procesoare cu mai putini nanometri, module RAM mai rapide si asa mai departe. De asemenea nu uitati ca pentru orice build de calitate o sa aveti nevoie de un SSD.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.