Preturile pentru rezervarile de Revelion au inceput sa apara

Ma uitam ieri pe o brosura a unei agentii de turism. Eram curios cat costa un Revelion pe la munte si sincer sa fiu am vazut niste preturi la care nu m-as fi asteptat niciodata. In primul rand, e vorba de vreop 3-5 zile de cazare+masa+program artistic si chestii de-astea. M-am uitat in special la ofertele cu doar 3 zile de cazare, ca n-am nevoie de mai mult si preturile sunt undeva pe la 1000 de lei la Baile Herculane, una dintre cele mai vechi statiuni montane din Europa.

Preturile incep sa ceasca pe masura ce ne ducem cu gandul la Sinaia, Predeal, unde pe la cabane costa undeva la 5000 de lei de persoana pentru perioada de sarbatori. Si stateam si ma intrebam cine isi permite sa mearga cu familia de exemplu pe la Sinaia cand i se cer 5000 de lei de persoana? Adica nu stiu, salariul minim pe economie in tara asta este 777 lei. Muncesti 1 an de zile doar ca sa iti permiti sa faci revelionul la Sinaia? Sunt si preturi mai mici de 5000 de lei dar intrebarea mea este de ce se cere 5000 de lei? Pentru ce anume? Ma depaseste chestia asta…

Cred ca totul se rezuma la ideea de snobism si de fala tiganeasca. Exista foate multi oameni in Romania care fac bani din prostitutie, din furturi, din gainarii, din afaceri cu statul, cu primariile. Cei care fura e clar ca nu se uita la bani. Cred ca ei sunt cei care isi permit sa se duca pe la cabane cu 5000 de lei de persoana de Revelion. Pai cu banii astia faci Revelionul in Mexic, China, oriunde in lume si iti mai raman si bani. Dar, asa e cand traiesti in Monaco, pardon, Romania.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.