De ce creditele de nevoi personale nu ar trebui sa existe

Am mai disuctat in urma cu ceva vreme despre creditele de nevoi personale si cred ca toata lumea stie cat de impotriva lor sunt. Daca exista un om pe planeta asta care sa ma intreaca la ura in ceea ce priveste bancile, il premiez. Sa ma caute si-i dau o naveta de bere. Multi dintre voi or sa zica “Aaa, pai da dar fara banci nu faci nimic in viata”… Eu unul sunt de parere ca fara banci nu faci nimic in viata dac anu te duce capul, atata tot.

Ce-i mai simplu? Sa stii sa faci ceva, sa investesti in tine si sa ai un job bine platit sau sa stai ca milogul cu mana intinsa pe la potile bancilor… Nu-i destul ca stai ca milogul, dar bancile or sa te futa si in cur atunci cand iti e lumea mai draga prin comisioane ascunse si servicii bagate pe gat pe care desi nu le folosesti, ei nu le inchid, nu le anuleaza. De ce sa le inchida din moment ce prostului ii se ia bani pentru ele?

Experienta mea cu bancile de pana acum a fost una destul de sumara, am facut si eu un credit de nevoi personale in urma cu vreo 3 ani si abia astept sa scap de el pentru ca iei 1 leu si dau 2 inapoi, cam pe sistemul asta. In plus, dupa 2 ani m-am trezit ca le sunt dator (BRD) desi eu eram la zi cu graficul. Plateam ce-i pe grafic in fiecare luna, stateam si la coada chiar ca sa fac treaba asta. Ei bine, se tot strangeau cozi de 20 – 25 de lei si primeam telefoane de la ei sa le platesc…

De unde se strangeau? De la servicii myBrd pe care nu le-am folosit niciodata dar le-au bagat ei pe gat la deschiderea contului, dina dministrarea unui cont de economii pe care esti obligat sa il faci la semnarea contractului de imprumut dar despre care nimeni nu-ti spune ca te va costa bani luna de luna, nimeni nu iti spune ca poti renunta la el dupa ce semnezi contractul. Pachete ciudate de parca am fi la abonament la telefon cu optiuni si prostii care ma costau lunar vreo 20 de lei. Pai 20*60 sunt 1200 de lei pe care ii dai ca popa fara sa folosesti nimic din ce-ti baga ei pe gat. Asa ca, invatati meserie si lasati bancile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.