Refugiatii nu aveau ce cauta in Europa

Cred ca nu e prima data cand abordez acest subiect. Am vazut ieri niste statusuri pe Facebook cel putin interesante in legatura cu amenintarea din Belgia. Cica scoli inchise, oamenii trebuie sa stea inchisi in case. Eu unul nu concep asa ceva in Europa din cauza unor descreierati, unor nebuni sau a unor drogati. Refugiatii trebuiau sa se pripaseasca prin vecinatatea zonei de conflict unde exista pace. Tarile arabe nu i-au vrut, dar nici refugiatii nu s-au indreptat catre ele ca le stea pe la granite cum au stat in Europa.

Evident, exista si refugiati pe bune in acele cirezi de oameni care au dat navala prin Germania, insa atata timp cat nu se pot separa teroristii de oamenii cu adevarat in nevoi, locul lor nu este aici. Nu putem sa inchidem usa in nas celor cu nevoie, dar nici sa ne riscam sa bagam in Europa toti dezaxatii, ca altcumva nu pot sa le zic. Nici o religie din lume nu-ti spune sa faci crime, doar nebunii interpreteaza Coranul dupa cum le fileaza lor lampile. Intre Coran si Biblie, diferentele nu sunt chiar asa de mari.

E destul de ciudat cum dintr-o data acest val de refugiati a inceput sa migreze catre Europa. Pana acum n-au fost probleme de genul si tot ce inseamna eveniment terorist petrecut prin jur poarta suspiciunea acelor oameni care au fost primiti cu compasiune si li s-a acordat tot ce au avut nevoie pentru a supravietui. Nu li s-a cerut sa munceasca, nu nimic. Probabil ca vor trece ani buni pana cand se vor integra si vor invata limba. Cine stie ce se va intampla in urmatorii ani, daca se continua tot in modul asta cu panica si teroare, parca prevad ceva tari rase de pe suprafata pamantului de prin orient.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.