Daca statul nu te ajuta cu nimic, atunci de ce iti cere?

La final de an fac si eu calcule cu banii pe care ii am de dat in plus catre stat. bineinteles ca am produs mai mult de cat am declarat si astfel trebuie sa platesc biruri. Nu am inteles niciodata de ce trebuie sa dau eu 16% din profit statului? Cand si cu ce m-a ajutat statul roman pe mine astfel incat sa cedez eu din munca mea catre el? Nu am inteles niciodata de ce trebuie sa dau 5.5% catre Sanatate din moment ce eu cand am fost in spital am cumparat absolut totul de la farmacia din colt.

Nu inteleg de ce trebuie sa platesc 10.5% din salariul mediu Brut pentru pensii? Cine naiba are impresia ca o sa traiasca atata timp incat o sa si beneficieze de pensie? Cum adica sa platesc eu 250 de lei pe luna doar catre pensii? Pai aproape cat rata la banca… si de la banca am primit ceva, de la stat nu am primit niciodata nimic asa ca nu am de gand sa le platesc nimic. Dar oare am de ales? Cred ca nimic nu este mai frustrant de cat sa platesti bani degeaba atunci cand muncesti pentru ei…

Daca nu ai munci pentru bani si ai fi unul dintre baietii smecheri care se invart pe langa primarii, ai mai zice… Dar asa? Din putinul meu nu vreau sa impart cu nimeni atata timp cat este un putin muncit. Nu a venit statul sa ma ajute cu nimic si chiar daca ar veni nu as fi prea interesat de colaborare pentru ca stiti si voi bancul cu statuia: statu ia tot… Ar fi bine ca statul sa gaseasca alte solutii de sustinere a puhavilor disperati dupa furaciuni, nu banii mei sau ai altuia care sunt cinstiti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.