Angajatul perfect este cel care il ia pe “nu stiu” in brate

Vremurile noi cer abordari noi. Patronii din ziua de azi au devenit genul acela de oameni carora daca le intinzi un deget iti ia toata mana. Fisa postului nu mai este importanta pentru nimeni si daca te-a pus sfantul sa spui ca stii sa faci si altceva in plus ce-i este de folos patronului, ti-ai semnat condamnarea la moarte. Patronul se va folosi de tine in ultimul hal fara sa iti dea macar un leu in plus.

Din acest motiv, spun ca esti salvat de la responsabilitati suplimentare neplatite in cazul in care ai o atitudine de “nu stiu”. Nimeni nu trebuie sa stie ca stii sa faci si aia si ailalta, intrucat va cauta sa se foloseasca de cunostintele tale fara sa te plateasca. Nu am inteles niciodata de ce sa faci treaba asta. Nu as putea niciodata sa pun pe cineva sa munceasca pentru mine degeaba. Adica hai, te ajuta o data omul daca considera ca meriti, dar daca ajutorul odata primit degeaba devine o obisnuinta si mai ales o cerinta, nu e tocmai in regula.

Cred ca patronii care au uitat de unde au plecat au obiceiul asta super aiurea. Atunci cand faci milioane bune pe luna si nu te mai saturi de alte milioane, cam uiti de cei care iti aduc acele milioane. In loc sa creezi un mediu placut pentru ei si astfel sa iti aduca si mai multe milioane muncind cu drag, caci stiti si voi ca munca facuta cu drag e mult mai calitativa, ei au pretentii peste pretentii. Dupa cum spuneam, cel mai bine pentru tine ca angajat este sa il iei pe nu stiu in brate si sa iti vezi de treaba ta. Odata ce ai ajutat gratis , ai deschis cutia Pandorei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.