Vine iarna, ultimele zile de soare si vreme putin mai calda

Din pacate, iarna a inceput sa vina si pe la noi, nu doar cei din Danemarca se vaz izolati prin case din cauza zapezilor de un metru. La Brasov si la munte in general a inceput sa ninga destul de serios si cred ca in maxim 2 saptamani, toata tara va fi sub zapezi. Inca nu s-a anuntat cod galben de ninsori peste tot, insa sunt cateva judete atentionate deja. Im Mehedinti deocamdata ploua, e liniste si pace si sunt curios cat de pregatite pentru interventie sunt autoritatile locale. Bineinteles in fiecare iarna sunt luate prin surprindere.

M-am uitat pe prognoza meteo si pana la jumatatea lui decembrie nu se anunta nimic pentru zona asta a Mehedintiului, doar televizoarele vuiesc de zor cu coduri portocalii, rosii, mov, albastre ca sa bage lumea in sperieti. Poate ca prognoza lor oferita de ANM difera de cea expusa pe internet, sau altceva nu imi dau seama. Poate ca televiziunile au acest obicei cel putin tampit prin care baga lumea in spaima, le place sa semene griji si frica prin populatie.

In judetul nostru nu o sa fie intemperii in afara de ploaie, iar peste cateva zile se anunta soare respectiv pe final de saptamana. Se apropie 1 decembrie si trebuie sa fie frumos ca sa poata lumea defila, nu? Sa se iasa la carnaciori si varza cu ciolan si mici si bere si chestii de-astea. Vine sezonul de melteneala imediat si de rupt haine pentru o ciorba de fasole, ca doar suntem in post. E posibil sa avem o iarna mai ciudata anul acesta dupa o vara ciudata, o primavara ciudata si asa mai departe. poate avem o iarna cu vreo +10 grade si maxim 0 grade noaptea. Chiar ar fi interesant zic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.