Teatrul din Drobeta Turnu Severin, in constructie de pe vremea lui Burebista

Burebista cred ca pus piatra de temelie pentru teatrul din Drobeta Turnu Severin si de atunci, nici un primar viteaz nu a reusit sa il termine de construit. Mai in gluma mai in serios, cladirea Teatrului din oras se afla in reabilitare de prin 2008. Au trecut 7 ani si deocamdata nimeni nu a reusit sa inaugureze cladirea. Cica a fost vorba despre un proiect cu fonduri europene ce trebuia inaugurat acum vreo luna, odata cu Cetatea Medievala a Severinului. Proiectul a cuprins reabilitarea ambelor obiective.

Au inaugurat cu mare fast si pompa Cetatea pentru ca imediat sa ii puna lacatul, iar teatrul nu a mai fost terminat deloc nici in sfanta zi de azi. Eu inteleg ca Cetatea a fost inaugurata de ochii lumii si atat, dar macar pare finalizata. Nu inteleg ce se intampla in Teatru de trag atat de mult de timp. Ca la un moment dat circula si un clip filmat cu camera ascunsa pe internet care prezenta niste muncitori care mutau o schela de pe-o parte pe alta a cladirii doar pentru ca asa li s-a ordonat, nu pentru ca ar fi avut ceva de munca pe partea respectiva.

Pai ma fratilor, daca tragem de timp doar ca sa sifonam bani cu schelele, atunci de ce ne mai miram ca nu se face nimic in orasul asta? Pai are cineva interes real ca sa se faca ceva? Nici vorba. Dupa cum ne-am obisnui, gainarii prefera sa se tina de mizilicuri de cat sa rezolve o problema pentru care au castigat cica contracte cu primaria. Degeaba avem oras frumos si monumente importante daca nu avem si oameni care sa profite de ele si sa le puna intr-o postura favorabila.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.