Prevenirea furtului din locuinte, prioritatea numarul 1 pentru cei care stau la case

Romania este o tara care se imparte in doua mari categorii de locuinte: oamenii stau la casa si la bloc. Cei care stau la bloc nu prea au parte de spargeri de locuinte, insa cei care stau la casa se confrunta destul de des cu acest fenomen si asta din cauza faptului ca o curte este mult mai accesibila. Practic, oricine poate sa sara un gard si sa plece la subtioara cu ce-i pica in mana.

Traim in secolul 21 si cred ca nu trebuie sa mai existe problema furtului din locuinte, mai ales pentru cei care stau la casa. Bineinteles ca se sparg si apartamente, insa intr-un numar mult mai mic. Factori precum multi vecini, incertitudinea faptului ca in imobil nu mai este nimeni ii impiedica pe hoti sa sparga apartamente pe banda rulanta, sa nu mai zicem de faptul ca apartamentul are o singura cale de acces.

Cum putem preveni furtul din case fara sa investim o avere in sisteme de securitate complexe

  1. Instalarea de camere de supraveghere video este obligatorie. Vezi aici preturi pentru cateva camere si un DVR ceva mai rasarit. Nu investiti in chinezarii de proasta calitate. In cazul in care se intampla sa aiba loc o spargere, sisteme de supraveghere video ce nu pot inregistra calitate nu vor fi de ajutor.
  2. Instalare de camere de supraveghere video de exterior raman la alegerea voastra, insa va spun ca joaca un rol foarte important in intimidarea infractorilor. Puteti sa comandati cateva de pe Comenzi.ro dar intai asigurati-va ca aveti suficiente canale pentru toate camerele.
  3. Aceste sisteme de supraveghere video odata instalate, incep sa va protejeze suficient de bine atat interior cat si exterior. Dar, pentru o deplina siguranta, instalati si cateva camere false. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.
  4. Achizitionati un sistem de alarma monitorizat prin linie telefonica. Nu neaparat sirena va trebuie, ci un contract cu o firma de paza si protectie care sa se deplaseze la fata locului cand alarma se declanseaza.
  5. Niciodata nu trebuie sa lasati lucruri de valoare la vedere prin curte sau pe masa in casa atata timp cat exista ferestre fara perdele. Nu se stie niciodata cine trece pe strada.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.