N-ai haz

Cred ca toti avem in jur acel prieten care cica face glume insa jigneste, ori face genul acela de glume proaste alias de taran prost, ori pur si simplu are impresia ca face o gluma cand de fapt el este singurul care rade. Din pacate, nu toti ne nastem cu haz iar umorul dupa parerea mea este de doua tipuri: umorul inteligent care reprezinta poate 5% din cei capabili sa spuna o gluma inteligenta si umorul social, de nivel mediu, cel mai raspandit la ora actuala. De multe ori, acest umor de clasa medie se rezuma la tipete, zbierete, injuraturi si cam atat.

Umorul de calitate e pe cale de disparitie. Ma uit si la TV si peste tot se transmite numai proasta calitate. Ce inseamna proasta calitate? Pai ce v-am explicat si mai sus, tipete, glume porcoase si cam atat. Se pare ca pe masura ce trece timpul, poporul roman e tot mai dificil de distrat in mod inteligent si pana la urma, inteleg pe toata lumea. De ce sa te chinui sa faci umor inteligent daca oamenii nu inteleg glumele? Interesul tau ca si televiziune este sa iti faci bani, nu sa oferi calitate celor care nu doresc asta.

E nevoie de o schimbare de mentalitate care sa asigure si nivelul superior de inteligenta. Problema este ca aceasta schimbare nu o sa vina niciodata la noi in tara atata timp cat avem parte de o involutie. Ganditi-va la glumele inteligente din filmele romanesti ale anilor 70 -80. Erau cel putin geniale. Pai credeti ca tineretul prost crescut din ziua de azi mai rade la asa ceva? Nici vorba, lor le trebuie ceva ieftin si prost, o gluma cu tipete si cu injuraturi. Atata tot. Probabil ca nici nu vor exista vreodata glume de calitate la TV in Romania.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.