Gradinita particulara sau de stat? Ce alegem?

Este o alegere destul de diferita si bineinteles ca are legatura si cu puterea financiara a fiecarui parinte. Gradinitele de stat sunt ok daca te poti impaca cu ideea ca al tau copil va fi supravegheat precar si cam atat. Nu se prea ocupa nimeni de copiii din gradinitele de stat pentru ca personalul este si putin si prost platit, asa ca va dati seama ca nu are cum sa fie calitate acolo. Preturile sunt destul de mici totusi.

Gradinitele particulare pe alta parte vin cu alta abordare, vin cu ideea de grupa de copii, maxim 5-7 copii ce sunt educati sa faca ceva, exista personal calificat care se ocupa zilnic de dezvoltarea intelectuala a celor mici. Parintii care aleg o gradinita privata, chiar daca scot poate si de 3 ori cat pentru o gradinita de stat, aleg educatie si grija suplimentara. Acuma fiecare stie daca al lui copil merita un sacrificiu in plus sau nu.

Eu unul daca as avea un copil as incerca pe cat posibil sa il tin departe de tot ce inseamna institutie de stat pentru ca stiu foarte bine cum se lucreaza acolo si nu as dori niciodata sa imi duc copilul la gradinita inteligent si cei de acolo sa mi-l prosteasca in loc sa il invete ceva. Nu spun ca nu exista si gradinite de stat de calitate, exista, insa sunt foarte putine la numar.

Probabil cei care au avut probleme cu gradinitele de stat inteleg mai bine acest articol si inteleg si de ce recomand in orice situatie mediul privat unde exista oameni calificati si supra calificati pentru a lucra si educa in stil modern. Educatia copilului este cea care conteaza cel mai mult si daca reusim sa ii facem un mic avantaj acum la inceput de viata, cu siguranta o sa fie un copil mult mai dezghetat pe viitor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.