Cat de greu e sa gasesti un sofer bun pentru tir?

E destul de dificil sa gasesti un sofer de tir priceput care sa nu te fure la motorina, care sa nu iti dea cu masina in sant, care sa nu iti fure din marfa din vagon si asa mai departe. Ma uit pe OLX.RO si cate anunturi cu “Angajez sofer Tir pentru comunitate” am vazut, m-am speriat. Eu stiu ca suntem tara soferilor de camion, insa chiar asa sunt mai multe joburi de soferi de cat de necalificati? Ei bine, se pare ca da si trebuie sa fie un semn de intrebare…

Am incercat sa imi dau seama care e problema si de ce se cauta atat de mult soferi de tir pe la noi pe aici si toti pentru comunitate. Pai singurul raspuns de care m-am lipit a fost seriozitatea. Cei care ofera locuri de munca pe tir isi doresc oameni care sa nu fure din motorina, care sa stie Europa si sa stie sa circule astfel incat sa nu ia amenzi mai mari de cat propriile salarii, care sa aiba grija de masina sa nu o strice si asa mai departe. Faptul ca toti soferii de tir old school si-au dus in strainatate rudele, prietenii care la randul lor si-au adus alti prieteni si acestia alti si alti prieteni sa lucreze pe tir, a distrus intr-un fel piata.

Piata locurilor de munca a fost distrusa pentru ca toti mascaricii au ajuns soferi de tir, acei oameni fara caracter, dusi in strainatate de X si Y prin prieteni. Acum, cand vine vorba de angajat om, cum sa mai angajezi soferi de tir cand stii cu cine ai de-a face? Normal ca sunt multe anunturi si cam zero angajari, nu are nimeni incredere sa dea masina de 100.000 de euro pe mana hotilor, a nesimtitilor si a oierilor care s-au trezit soferi de tir aproape fara voia lor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.