Benzina sau motorina?

Foarte multi oameni fug de masinile pe benzina pe motiv ca acestea consuma foarte mult si se indreapta catre cele diesel, unde situatia e putin mai roz, insa numai aparent. Masinile pe benzina au de obicei motoare destul de simple, nu vezi nimic complicat, in schimb, cele diesel sunt destul de imbarligate.

Masina pe motorina are avantaje si dezavantaje, cel mai mare avantaj pentru roman fiind faptul ca poate sa mearga cu matrafox in loc de diesel autentic, acea combinatie de ulei de transformator, pacurina, parafina, benzina si motorina. Defapt, ce sa mai zicem de matrafox cand unii mergi cu ulei de gatit? Masina diesel merge si cu cacat pana la urma daca e vorba sa fie folosita de un roman.

Am masina diesel de 2 ani si ceva, cred ca sunt doi ani si jumatate si pot spune ca o masina pe motorina consuma cu maxim 2% mai putin de cat una pe benzina. Deci daca o masina pe benzina consuma 8% in oras, cea diesel va consuma undeva la 6.5% inspre 7, in functie de anotimp, ca stiti ca iarna creste consumul si etc… A mea cam atata consuma, un Renault Scenic cu motor de 1.9.

Daca ma intrebati sincer, urmatoarea masina mi-ar fi indiferent ca e pe motorina sau benzina, intrucat 1% sau 2% in plus sau in minus, nu ma pricopsesc si nu ma baga nici in faliment. Motoarele moderne nu mai consuma asa mult mai ales cand discutam despre benzina. Un 9% in oras pentru o masina cu motor de 1.600 cmc benzina nu mi se pare asa mult. Inainte ma mai speriam cand auzeam de masina pe benzina, ca ar consuma mult si etc, dar dupa 2 ani in care am vazut cam cati km fac si cam care este economia cu diesel, mi-am cam schimbat parerea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.