Taximetria la negru

Cred ca suntem singura tara din Europa care se poate lauda ca are si meseria asta trecuta la catastif. Uneori, taximetria la negru pare o solutie temporara pentru a nu muri de foame si apare in general in zonele in care oamenii fac naveta, fiind o alternativa mult mai ieftina de a calatori. Totusi, sa nu uitam faptul ca este o activitate ilegala dar cui ii pasa? Atata timp cat pe moment oamenii fac bani, nu-i deranjeaza ca-i mai opreste politia din cand in cand. Le mai ia un certificat, le mai da o amenda si cam atat.

De cele mai multe ori, taximetria la negru apare in orasele foarte sarace din tara precum Drobeta Turnu Severin, orase in care oamenii nu au alternative. Adica nu exista posibilitatea sa isi gaseasca un job mai bine platit fata ce le ofera pe moment taximetria la negru. Se multumesc sa duca pe 2 lei si 50 de bani 3-4 oameni “la oras”, caci taximetria la negru se desfasoara in localitatile limitrofe catre oras si invers. Poate ca daca ar exista alternative, nu ar mai exista taximetrie la negru sau poate ca ar exista si atunci…

E drept ca unii oameni fac taxi la negru din alte doua mari motive, pe langa lipsa locurilor de munca. Sunt lenesi si nu le place munca. E mai simplu sa stai cu curu in masina si sa duci de ici colo pe 2 lei pe baba Veta si mosu Vasile de cat sa dai la lopata. Eu inteleg si treaba asta si faptul ca avem astazi o tara care cade pe noi la propriu ne demonstreaza faptul ca harnicia si placerea muncii nu mai sunt de mult atributele romanilor. Taximetria la negru exista pentru ca exista si oameni lenesi, asta-i clar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.