SRI-ul angajeaza si nu prea

Am tot auzit pe la TV cum ca SRI-ul angajeaza, am auzit si prin presa scrisa. Intru si eu pe site-ul lor sa vad ce si cum si era exact cum ma asteptam. O stire data incomplet, care de fapt nu face de cat sa te enerveze in loc sa te ajute. Bineinteles ca nu oricine poate sa se angajeze la SRI in urma unor probe scrise sau ceva de genul, asa ca SRI-ul nu angajeaza nimic, ci doar cauta elite cum a cautat si pana acum, doar ca nu avea anunt in presa. Da, SRI-ul a angajat si inainte din randurile populatiei, fara sa fie nevoie sa ai Academia de Informatii sau cum rahat ii zice.

Trebuie sa ai master ciclul II în sistem Bologna si tampenii de-astea. Nimic special. Nu angajeaza nimeni nimic asadar, nimic din randul celor normali vreau sa zic. Ca sunt curios cati dintre cei care corespund cerintelor SRI raman in tara sa isi vanda inteligenta pentru o bruma de bani. Tocmai asta este si ideea, sa investeasca cat mai mult in dezvoltarea lor profesionala si astfel sa aiba parte de un job bun in strainatate. Nu vrea nimeni sa ramana in tara asta de rahat ca sa isi consume timpul si tineretea pentru nimic.

Chiar sunt curios daca o sa dea buluc cei care corespund cerintelor ca sa se angajeze la SRI… Eu unul ma indoiesc, daca era sa mearga lucrurile pe acolo, nu aveau nevoie de anunturi prin presa ca se duceau oamenii oricum sa le bata la poarta sa ii intrebe de joburi. Problema asta e totusi destul de ciudata pentru ca nimeni nu mai vrea sa munceasca pe la stat, motiv pentru care iata, sunt nevoiti sa dea sfara-n tara cand au nevoie de oameni. Institutiile statului si-au pierdut credibilitatea din pacate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.