In antichitate, inainte de Hristos, civilizatiile antice incercau sa se aseze pe langa cursurile apelor. Apa inseamna prosperitate si le permitea sa isi creasca o planta in batatura cu care sa se hraneasca. Oamenii au evoluat, civilizatia a evoluat si ea la randu-i si cu timpul, in orasele pe langa care sau prin care tercea un fluviu, au devenit porturi. Porturile prin definitie inseamna prosperitate pentru ca e ceva cu care te nasti in batatura si prin urmare nu are nevoie de investitii.
Intrebarea mea este urmatoarea: cum este posibil ca un oras cu port, precum Drobeta Turnu Severin sa fie o paragina? Nimeni nu mai are interesul sa cladeasca ceva aici? Au renovat Cetatea Medievala a Severinului si Piciorul Podului lui Traian, situat 1 km mai jos este intr-o paragina totala. Totul se face numai de fatada, nimic nu se face de calitate si fara un interes. Timp de aproape 2000 de ani, Piciorul Podului lui Traian a rezistat eroic, si nimeni nu vrea sa se ocupe de valorificarea acestui monument.
Degeaba avem situri de mare valoare istorica, nu stiu cate orase se mai pot lauda cu monumente istorice vechi de aproape 2000 de ani. Sunt locuri incarcate de atat de multa istorie… Degeaba avem port daca nu avem si o persoana care sa se ocupe de acest port, sa ii creeze ocazia sa se dezvolte, sa aduca in prim plan din punct de vedere economic faptul ca Severinul are port la Dunare. Nu se poate asa ceva, toate orasele cu port la Dunare sunt dezvoltate, numai Severinul a ramas acelasi de pe vremea Dacilor… Putin interes nu cred ca ar strica nimanui cred, nu?