Laudarosii

De la o vreme, toti mai marii judetului au inceput sa se bata cu pumnii in piept precum o gorila mandra de faptul ca si-a demonstrat suprematia in grup, pentru faptul ca au fost alocate fonduri de la Guvern, fonduri cu care sa se cumpere carbune si astfel orasul sa aiba caldura anul acesta. Sa fie caldura in spitale si in scoli, in casele oamenilor. Drobeta Turnu Severin este un oras bazat aproape 70% pe termoficare, adica luna de luna, oamenii platesc pentru agentul termic ce vine de la o termocentrala aflata in apropierea orasului si astfel se incalzesc.

Dupa cum bine stiti, RAAN-ul a pus lacatul pe porti si a trimis oamenii acasa, termocentrala a ramas in aer de mult timp, tevile care duc caldura oameni sunt ale bancilor si asa mai departe, o incurcatura de toata frumusetea din cauza faptului ca s-au furat banii prin RAAN. Cei care au furat sunt bine mersi in libertate, insa sper sa se stranga latul si in jurul gaturilor lor, sa nu mai vina pe la Severin cu masini de zeci si sute de mii de euro ca sa sfideze saracia noastra cu bunastarea lor.

Nimeni nu stia anul acesta daca va fi caldura sau nu. Nimeni nu spunea nimic. Recent s-au dat niste bani de la Guvern pentru achizitia de carbune si pentru anul acesta s-a rezolvat problema. Acuma, toti politicienii de prin judet incep sa isi asume aceasta binefacere, cum ca ei au inlesnit lucrurile pe la Bucuresti si datorita lor, Severinul va avea caldura in iarna asta. Pai ba fratilor, n-au nici un drept sa se laude cu chestia asta ca in primul rand nu o dau gratis, oamenii platesc pentru agentul termic si in al doilea rand, mi se pare ceva normal ca un oras sa fie incalzit, nu e nimic de lauda…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.