Ce-i lipseste chelului

In urma cu cateva zile s-a inaugurat Mall-ul din Drobeta Turnu Severin. Ce este acest Mall? Este inca un spatiu in care oamenii vor cheltui niste bani imprumutati, ce nu le apartin. Orasul Drobeta se zvarcoleste intr-o mocirla si intr-o saracie crunta si autoritatile sprijina un proiect care nu face altceva de cat sa saraceasca si mai mult oamenii. Dar oare asa va fii? Vor saraci oamenii din cauza acestui Mall? Cred ca exista doua variante: sa se inchida peste cateva luni sau sa se duca in el cei care fac bani negri, bani din furturi, bani din surse mai putin “la vedere”…

Omul sarac din Severin care munceste pe 8 milioane nu vad ce ar avea de castigat din existenta acestui Mall. Nu ii creste salariul, nu vin preturi mai mici. Nu vin locuri de munca mai bine platite de 800 de lei. Toti se bucura cand aud ca vine un investitor care sa ofere locuri de munca prost platite. Nu stiu de ce, poate oamenii nu gandesc ce inseamna salariul minim pe economie. Investitorii vin la Severin pentru cei 800 de lei salarii de mizerie pe care ii ofera. Doar nu o sa se mai deschida un KFC in Timisoara, unde nimeni nu vine la munca pentru mai putin de 1500 de lei pe luna.

N-avem nivel de trai, n-avem nici macar caldura in calorifere, insa avem Mall frate. Inca un magazin in care s-au investit milioane de euro pentru ce? Pentru a saraci si mai tare un oras care deja a ajuns cu cutitul la os. Ciudat, ciudat mod de a aduce investitori… Ori sunt prea multi cei care fura si au nevoie de magazine in care sa toace banii, ori cineva chiar isi bate joc de severineni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.