Cand va fii gata Cetatea Severinului?

Cetatea Severinului a fost inaugurata in urma cu ceva timp de primar cu tot tacamul. Astazi am fost pe acolo sa vad daca au deschis-o, insa nu mica mi-a fost mirarea sa vad aceeasi plasa pusa pe intrare, acelasi lacat mare si butucanos pe poarta. Am mai auzit pe la radio in urma cu cateva zile despre o autostrada inaugurata de doua ori care nici dupa cea de-a doua inaugurare si taiere de panglica nu este 100% functionala… Sa speram ca nu va fii cazul Severinului si ca vor da Cetatea in folosinta severineilor fara sa mai faca inca o inaugurare. Si totusi, daca vor face si cea de-a doua inaugurare peste cateva luni, macar sa o lase deschisa sa vedem si noi, cetatenii, ce s-a renovat pe acolo…

Vocile carcotase spun ca e nevoie de oameni la intretinere, oameni pe care acum Primaria nu ii are si ca ar mai dura pana ar face rost de asa ceva. Pai bine bre, tu cand ai un proiect in renovare de 7 ani de zile, nu ai stiut ca acel proiect prevede si oameni care sa aiba grija de noua incinta? Ce-s cu scuzele astea cretine de genul “mi-a mancat pisica tema”? Unde e reponsabilitatea? S-a evaporat odata cu ideea de inaugurare serioasa probabil. Au facut atata tamtam ca acum, la o luna de la eveniment, sa ne uitam inauntru ca milogii, printre gratii. Parca am fi niste copii la orfelinat care se uita dincolo de gardul institutiei si incearca sa isi imagineze ce inseamna o viata normala.

Eu unul nu cred ca Cetatea Severinului o sa fie gata in viitorul apropiat sau indepartat, mai sunt multe de aflat pana sa ne dam seama care este de fapt adevarata miza a proiectului.

2015-10-04 17.45.22

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.