Creditele la banci

In urma cu vreo 3 ani am facut si eu primul credit la o banca din Romania. Am scos 12000 de lei pentru care 5 ani platesc o rata de 300 de lei pe luna. Acum, la aproape 3 ani de cand dau cei 300 de lei, imi dau seama ca nu as mai face niciodata alt credit la banca pentru ca sunt prea mari dobanzile si prea mari ratele. In plus, pe langa rata, la activarea creditului ti se baga pe gat niste servicii pe care nu le folosesti si de care nu ai nevoie, servicii care contorizeaza in total vreo 30 de lei pe luna extra.

Bineinteles c anu iti zice nimeni ca le ai active, cine sa aiba acest interes? E vorba de internet banking, administrare de pachete servicii despre care nu stii absolut nimic si cica ar trebui sa te scuteasca de comisioanele de analiza de credit pe viitor si asa mai departe. Deci ei iti ia bani lunar pe langa rata cu pricina pentru niste aiureli. Iti ia lunar 3 sau 4 lei pentru a-ti da pe viitor posibilitate de a scuti analiza dosarului pentru un nou credit. Pai cine e tampit sa mai faca inca un credit de consum?

Singurul credit pe care l-as face este pentru o casa dar asta numai in situatia in care bancile vin cu ceva dobanzi mai mici, nu vreau sa platesc 30 de ani o garsoniera sau ceva de genul cum vad ca multi se incumeta sa contracteze. De mentionat, casa respectiva nu ar fi niciodata in Severin, ci in Bucuresti sau in strainatate. N-ai de ce sa investesti intr-o casa in Severin, oras care moare pe zi ce trece tot mai mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.