Drumul in viata e pavat cu vointa, ambitie si aptitudini

Eu unul am o singura intrebare: cati dintre voi aveti prieteni care se vaita in stanga si in dreapta ca nu gasesc un loc de munca in oras? Ne referim aici la cei care traiesc intr-un oras mic de provincie precum Severinul. Cu totii cunoastem asemenea oameni si din pacate, ei sunt singurii care se pot ajuta. Logica e destul de simpla, daca nu gasesti un job intr-un oras macinat de somaj si saracie, cauta sa obtii angajari Bucuresti.

Ce stii sa faci?

Ca sa te angajezi la Bucuresti, trebuie in primul rand sa stii sa faci ceva. Aceasta este principala problema pentru care majoritatea celor care stau pe tusa ani de zile nu pot sa isi gaseasca un job: nu stiu sa faca nimic. In societatea contemporana trebuie sa raspunzi cat mai diversificat la intrebarea “Ce stii sa faci?”… Daca nu stii sa faci nimic, munca de necalificat este cea care te va ingropa. Din fericire, in ziua de azi e destul de simplu sa urmezi niste cursuri de calificare si sa inveti o meserie, dar trebuie in primul rand sa vrei asta, sa vrei sa iti depasesti conditia si sa ai siguranta ca esti pregatit 100% pentru un anumit job.

Cu cat ai mai multe calificari cu atat iti va fi mai usor sa gasesti de lucru

Daca esti calificat si vrei sa lucrezi in Bucuresti, poti gasi mai multe joburi aici. Repet, e foarte IMPORTANT sa stii sa faci ceva si sa ai calificare in domeniu. Desi am doar 27 de ani, am fost la multe interviuri si ghici ce? Nu ma crede nimeni pe cuvant ca stiu eu programare pe calculator si draci de-amiaza daca nu le arat si o diploma in acest sens. Cursurile de calificare sunt sansa ta sa iti asiguri un viitor si sa faci o cariera in campul muncii, sunt primul pas pe care trebuie sa il fac oriunde ai lucra, nu neaparat la Bucale.

Posibilitatile de angajare cresc exponential cu cat ai mai multe calificari, cred ca este destul de normal sa fie asa. Deocamdata nu am ajuns precum nemtii ca sa ne permitem sa avem acelasi job toata viata. Suntem nevoiti sa ne cautam viitorul in orice directie care pare sa fie sigura cat de cat si putem face acest lucru doar daca suntem calificati.

calificare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.