Voi ati uitat vreodata sa platiti?

Imi aduc aminte de vremurile cand lucram la GPL, veneau destul de multi clienti intr-o zi, erau situatii in care in 16 ore de munca alimentam peste 120 de clienti. Asta inseamna masina dupa masina pentru cateva ore bune. Ei bine, o data la un anumit interval de timp, aparea cate unul care cica uita sa plateasca. De multe ori va dati si voi seama ca faceau asta cu buna intentie.

Nu e usor sa muncesti in agitatie 16 ore pe zi, te zapacesti la un moment dat si nu mai esti atent la detalii. Unii vin direct intentionati sa te tina de vorba astfel incat sa nu iti mai dea banii, altii te prostesc in fata ca ti-au dat banii la pompa si asa mai departe.

Intrebarea mea este una cat se poate de sincera: voi ati uitat vreodata sa platiti cand ati alimentat cu carburant? Cum naiba sa uiti sa platesti ma? Mie mi se pare imposibil. Nu e o activitate pe care o faci in graba printre altele. Ca si cum ai avea o sunta de acte pe birou si din 100 uiti sau sari peste unul. Nu frate, pleci de-acasa cu scopul de a alimenta si nu vad cum dracului ai putea sa uiti sa platesti?

Imi pare rau ca exista oameni care se preteaza la asemenea nimicuri. Era vorbe de sume mici, 10 lei, 20 de lei, 30 de lei, maxim 50 de lei. Asta inseamna sa fii un om de rahat, un om a carui valoare este exact cat teapa data. Bineinteles, ca niciunul dintre cei care a plecat fara sa plateasca nu s-a intors nici cu bani nici fara, ca simplu client. Asta inseamna ca si-au dat seama de faptul ca nu au platit si lucrurile se transeaza fara prea multe cuvinte. Voi ati uitat vreodata sa platiti ceva?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.