Am facut si schimbul de ulei

Saptamana trecuta am facut schimbul de ulei la masina si am observat ca de anul trecut si pana saptamana trecuta, pe la toate colturile de strada s-au deschis chioscuri, ca altfel nu am cum sa le numesc, in care se ofera servicii de schimb ulei.

Cele mai multe dintre aceste centre s-au deschis pe langa spalatoriile auto iar cei care pana nu de mult spalau masini, au inceput sa schimbe uleiul la masini. Nu am inteles de unde si pana unde saltul ala de la spalator auto la schimb ulei, si evit intotdeauna sa duc masina in asemenea locatii.

S-au inmultit foarte mult masinile, acesta este motivul principal pentru care au aparut precum ciupercile dupa ploaie, la fiecare colt de strada magazine de piese auto, spalatorii si service de mecanica rapida ce include si schimb ulei.

Nu pot sa spun unora sau altora ce sa faca, insa sfatul meu este sa apelati la profesionisti, la cei care sunt pe piata de cel putin 10 ani, cand nu era nebunia asta cu masinile. Atunci mai mergea lumea si cu autobuzul, astazi daca familia are 3 membri, fiecare are masina lui si ocupa jumatate din parcare cu cele trei masini.

Va povesteam mai sus ca am facut saptamana trecuta schimbul de ulei la masina. Nimic deosebit, am cumparat 4 litri de ulei de pe starlubricants.ro si am mers la meseriasul unde an de an fac operatiunea asta. Da, am mers cu uleiul meu, ca nu aveam de gand sa platesc extra smecherilor pentru el.

De ce sa dau bani din buzunar cand pot la fel de bine sa raman cu ei? Interesul meu este sa ies cat mai ieftin, castiga destul la manopera… Ca si multe fac ei de banii respectivi, scot doua dopuri, asteapta sa se scurga uleiul, pune uleiul nou si cu asta basta.

In plus, e mult mai convenabil sa cumperi uleiul de pe net de cat de la magazinele de piese auto, din hipermarketuri si asa mai departe. Revin la ideea de mai sus, de ce sa dai bani in plus cand poti sa ramai cu ei in buzunar?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.