Orice firma de constructii trebuie sa aiba in dotare un generator de calitate

Romania este tara in care intotdeauna calitatea o sa fie pusa in discutie atunci cand vine vorba despre constructii, domeniul constructiilor. Avem o problema in a furniza calitate in acest sector si asta se intampla din cauza a doi factori principali, dupa cum urmeaza:

  1. Meseriasul cu 100 de meserii si nici o calificare este de obicei sef de santier si construieste dupa ureche, dupa cum are el impresia ca ar trebui construit, nu dupa plan.
  2. Lipsa calificarii in randul tinerilor de pe santiere. Nimeni nu vrea sa mai munceasca in constructii cu calificare, cei care lucreaza cu spatele sunt prost platiti si nu isi dau interesul sa faca ceva de calitate.

Cum putem rezolva aceasta problema a calitatii?

Lucrurile sunt destul de simple. Daca patronii de firme de constructii ar fi in stare sa dea salarii decente si ar investi in calificarea celor necalificati, cred ca in decurs de cativa ani s-ar rezolva problema calitatii in constructii. Cu toate acestea, pestele de la cap se impute si patronii merg pe zicala “Las’ ca merge-asa”, se multumesc sa castige niste bani si cu asta basta, aici se inchide cercul. Atata timp cat o sa existe lacomie si nesimtire, nu o sa existe progres al societatii.

De asemenea, foarte important este si aspectul acesta al sculelor cu care se lucreaza pe santier. Am observat ca putine firme sunt cele care investesc in aparatura care sa inlesneasca munca angajatilor si sa ii ajute sa termine treaba mai repede. Din punctul meu de vedere, cu cat termini o lucrare mai repede cu atat ti-ai luat banul mai repede. Daca lucrezi si cu calitate, vei fi recomandat pentru o alta lucrare si asa mai departe.

De pe santier nu trebuie sa lipseasca generatorul de curent. Daca nu stiti ce este un generator de curent, click aici. Da, eram ironic si ma adresam patronilor care isi trimit angajatii la munca fara ce le trebuie. “Nenea, ne dai si noua curent?” Sunt vorbele pe care des le auzim atunci cand ne aflam langa o lucrare de mica anvergura cu proprietatea. Frate, exista magazine online precum www.o-mac.ro de unde poti cumpara cu o bruma de bani un generator ieftin cu care sa iti trimiti oamenii la munca.

Dar stai asa, ca generatorul nu merge cu aer… Daca il cumperi vei trebui sa dai si bani pe benzina de fiecare data, asa ca gandeste-te de doua ori. E mai simplu sa trimiti oamenii la munca la “Nenea, ne dai si noua .. ?”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.