Severineni, scoateti sobele de la naftalina

Se anunta iarna grea pentru locuitorii din Drobeta Turnu Severin, intrucat nu se stie daca vor avea parte de caldura. Termocentrala care incalzea orasul e vai de mama ei, pana si conductele din pamant sunt ale bancilor. Bani nu sunt si toata lumea se uita catre autoritatile locale pentru o solutie. Asa se intampla cand niste oameni pusi pe functii inalte politic nu pe compteneta, au de gestionat o problema adevarata.

Asadar, severinenii sunt nevoiti sa caute solutii alternative cu care sa isi incalzeasca locuintele in aceasta iarna si eventual sa isi cumpere un boiler electric daca vor sa nu se spele la ligheanul cu apa incalzita pe aragaz. E de-a dreptul ridicol ce se intampla pentru ca intreg orasul, cu mici exceptii se bazeaza pe aceasta termoficare. Problema nu este una usoara si din acest motiv spun ca daca aveam ceva minti luminate in judet, ceva s-ar fi rezolvat pana acum.

Deocamdata, toate zvonurile sunt intre si dupa cum cunosc eu acest oras, nu cred ca vom avea caldura la iarna. Din punctul meu de vdere, nu e nici o problema, eu oricum nu folosesc termoficarea orasului pentru a ma incalzi. Ma gandesc insa la parintii care au copii mici, la faptul ca reteaua electrica o sa fie suprasolicitata cu resouri si o sa cedeze destul de des intrucat a fost cocneputa pentru uz casnic moderat, nu pentru incalzirea unei locuinte intregi.

Ramane de vazut ce se va intampla in luna lui octombrie, pana in luna septembrie nu s-a intamplat absolut nimic. Sa fie oare nevoie de sobe? Cine stie? Cu siguranta in viitorul apropiat o sa gasim si raspunsul pentru aceasta intrebare. Mai e putin si vine frigul si om vedea atunci ce si cum… Om vedea , cum zice orbul…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.