Reducerile de 80%

Cum faci sa vinzi mult in Romania? Minti poporul cu televizorul exact cum facea celebrul tamplar din puscarie, Dan Diaconescu… Astfel, afisezi reduceri de 80% si oamenii prosti, slab informati au impresia ca reducerea e pe bune, ca preturile alea uriase care sunt taiate sunt cele reale din fie ce zi. Ei bine, nu… Lucrurile nu stau chiar asa si o sa va explic in cele ce urmeaza.

Sa luam exemplul parfumurilor… Se vand cu 80% reducere pe diferite site-uri insa reduse 80% costa 160 de lei. Fara redeucerea de 80% trambitata, ele se vand cu 180 de lei. Intrebarea mea este urmatoarea: va dati seama de marlanie? Cum poate un parfum sa coste 160 de lei cand e redus cu 80% atata timp cat peste tot pe internet se vinde cu 180 de lei?

E o tentativa de a pacali oamenii de care se fac vinovati cei cu marketingul magazinelor cu pricina. Eu unul cand vad atata nesimtire si atata minciuna, nici nu mai cumpar. Daca as putea si daca as stii ca rezolv ceva, le-as face si reclamatie, insa deocamdata legea online-ului in Romania nu este atat de bine definita. Practic nu te obliga nimeni sa cumperi, cumperi daca vrei si daca ai impresia ca faci o afacere buna.

Bineinteles ca te pacalesti si la final de zi cumperi niste lucruri de care poate nu ai neaparata nevoie, crezand ca ai luat cu 80% reducere. In realitate iti iei teapa de zile mari pentru ca preturile aceala foarte mari de la care se face reducerea de 80% sunt niste preturi fictive, nu au cum sa cumpere magazinele online parfumurile cu 10% din valoarea afisata pe site la pret intreg, astfel incat sa mai aiba 10% profit cand le reduc cu 80%. E o marlanie si o tiganie tipic romaneasca.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.