Ai cumparat vreodata cartuse pentru imprimanta compatibile?

Lucrez cu imprimantele de multi ani, de-a lungul timpului am invatat care sunt cele mai avantajoase metode de a scoate cat mai multe pagini imprimate din fiecare cartus. Am lucrat si cu imprimante cu cerneala si cu laser si fiecare au atat avantaje cat si dezavantaje. Nu vom discuta astazi despre avantajele sau dezavantajele imprimantelor laser / cerneala, nici nu o sa le comparam, ci o sa discutam putin despre cartuse imprimanta compatibile.

Dupa cum stiti, cand vine vorba despre consumabile originale, preturile sunt destul de mari, astfel ca pentru o piata putin mai saraca precum cea romaneasca, au aparut cartusele compatibile. Ce este un cartus compatibil pentru imprimanta? Ei bine, discutam despre un cartus produs de altcineva, nu de producatorul imprimantei.

Care este diferenta intre un cartus original si unul compatibil?

Sa luam de exemplu imprimantele HP. Daca ai una cu cerneala si cartusul se termina, ai nevoie de un cartus identic cu cel vechi. Ai in imprimanta un cartus HP300, ai nevoie tot de un HP300, nu poti sa pui HP21 sau HP301. In schimb, poti alege un cartus compatibil mai ieftin in loc de unul original. Dupa 10 ani de lucrat cu imprimante, o sa va spun si diferenta intre carusele originale si cele compatibile din punct de vedere al calitatii: niciuna… Da, nu exista nici o diferenta de calitate intre un cartus compatibil si unul original, doar ca cele compatibile sunt putin mai ieftine, iar acest lucru poate sa-ti aduca economii importante fie ca discutam despre cerneala sau laser.

Saptamana trecuta am cumparat si eu o imprimanta second hand laser, HP, si cand am primit-o am vazut ca mai avea 33% toner. Am dat comanda pentru un cartus compatibil pe care sa il am aici in caz ca am vreodata nevoie. Am economisit cam 200 de lei cu un cartus compatibil ceea ce nu-i de ici de colo. E clar ca e posibil sa imprim cu el pana se schimba banii, insa poate sunt oameni care au de scos la imprimanta mai mult de 10 foi pe luna ca mine. Poate sunt oameni care consuma un cartus pe luna si acolo chiar se vede economia. Alaturi de imprimanta am comandat si acest birou, intrucat vechiul nu avea acel suport pentru imprimanta. Stateam mereu cu imprimanta pe fie unde si mie nu-mi plac chestiile astea, mie imi place sa fiu organizat si ordonat.

Cartus_inkjet_HP8765_HP338_SPEED_SPH338

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.