Ce inseamna seriozitatea?

Imi pun tot mai des aceasta intrebare pentru ca ma izbesc de neseriozitate peste tot pe unde ma duc, de la institutiile statului care sunt neserioase prin cozile la care te obliga sa stai si comportamentul angajatilor cu nasul pe sus, pana la oamenii de rand cu care una vorbesti si alta iese la iveala mai tarziu. Oamenii nu prea mai au cuvant in ziua de azi, asta inseamna sa fii neserios.

E destul de dificil sa mai gasesti pe cineva pe care sa te poti baza si spun asta indiferent ca discutam despre prieteni sau despre angajati. Angajatii sunt si ei tot oameni si prin urmare nici ei nu scapa de pecetea neserioiztatii. Cred ca este un curent care circula prin societate, un curent al neseriozitatii. E mai simplu sa spui ca faci un lucru si apoi sa nu-l mai faci, nu?

Exista probleme cu serioiztatea si online

Am intalnit problema asta in lumea copywrite, unde oamenii sunt destul de neseriosi. Am cautat ani buni o persoana careia sa ii incredintez cateva joburi si taskuri elementare pentru munca pe care o fac eu, sa mai impart din atributii. Am gasit numai oameni care vor sa faca treaba cu Copy – Paste sau Google Translate. Nu poti sa faci treaba cu oamenii neseriosi.

Cred ca e ideea de baza in Romania, sa meagem pe ciupeala si pe ciordeala, pe munca cat mai putina si pe bani cacalau… Romanii s-au cam dezobisnuit sa munceasca pentru bani si au vazut ca daca merge o combinatie, prefera sa traiasca din ea de cat sa fie oameni seriosi, sa lucreze cu acte in regula niste joburi pentru care au calificare.

Sa ai o calificare in ziua de azi, sa stii sa faci ceva e destul de important zic eu si acest lucru o sa iasa in evidenta in anii care vor urma…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.