Legatura dintre salariul minim pe economie si nivelul de trai

Salariul minim pe economie este litera de lege in orase sarace precum Severinul si toata lumea se intreaba de ce. Pai, daca oamenii accepta asemena salarii de ce le-ar da patronii mai mult? Este motivul principal pentru care firmele din Timisoara si Arad vin la Severin si deschid fabrici… De ce sa dea salarii de 1700 de lei la Timisoara cand pot sa dea salarii de 777 lei la Severin, adica minimul pe economie?

Totul porneste de la oameni si de la nevoile acestora. Judetul Mehedinti este cel mai sarac din tara si somajul atinge cote maxime. Oamenii fiind mai prosti, se pun pe facut copii fara sa se gandeasca la faptul ca in Severin nimeni nu iti garanteaza locul de munca oricum prost platit. Astfel, multi raman fara joburi cu copii in intretinere apoi sunt disperati dupa locuri de munca, accepta orice numai sa aiba de munca.

Daca eu ma duc la interviu si spun ca lucrez pe 1000 de lei / luna, intotdeauna o sa vina alt individ care o sa spuna ca el lucreaza pe 800, nu pe 1000 ca mine si bineinteles ca in fucntie de circumstanta, el va fii cel angajat. Ca nu conteaza intotdeauna competenta.

Cand lucrezi pe minimul pe economie faci de toate si suporti orice, de la patroni zgarciti si meschini pana la conditii de munca insalubre si greu de imaginat. Si asa vine altul care zice ca el lucreaza pe 700 si etc… Ne mai miram ca nivelul orasului este de 800 de lei? Eu zic ca nu mai are rost… Noi suntem cei vinovati, cei care nu luam atitudine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.