Cum resuscitezi un smartphone care te dispera

De cateva zile, telefonul meu incepe sa faca figuri. Am un Samsung Galaxy Grand Neo pe care l-am cumparat de la RCS-RDS in urma cu un an si ceva. De atunci, il folosesc zilnic pentru vorbit si pentru multimedia, mesagerie email si cam atat. Nu am instalat pe el toate aplicatiile posibile si imposibile, nu am instalat cine stie ce jocuri, nu am instalat aplicatii care nu sunt validate de Google.

Incepe sa aiba lag in multitasking si sa se blocheze din ce in ce mai des pentru cateva secunde atunci cand folosesc camera foto. Eu nu accept asa ceva de la un telefon pentru ca exista momente in care trebuie sa dai repede un telefon si faptul ca tocmai s-a blocat nu este in avantajul tau, te incurca de nu te vezi. Astfel, am decis sa iau masuri si asta nu inseamna sa cumpar alt telefon nou.

O sa ii dau o resetare la setarile din fabrica dupa ce fac un backup cu datele din el, mesaje si numere de telefon si eventual o sa sterg memoria cache. Dupa, o sa ii fac si root ca sa scap de aplicatiile preinstalate care nu ma ajuta cu nimic, pe care nu le-am folosit niciodata si pe care nu le-am cerut cand am cumparat telefonul. Asta e problema celor care fabrica si vand smartphone-uri: ne baga pe gat niste aplicatii pe care nu le dorim si pe care nu le folosim.

Sa nu mai zic de bateria care se termina de la 15% direct, e nevoie de mici reglaje si acolo. Dupa ce o sa fac aceste operatii, o sa vad daca reusesc sa il resuscitez pentru inca un an. Eu unul cred ca o sa reusesc, Samsung Galaxy Grand Neo este unul dintre telefoanele reusite ale celor de la Samsung, mai ales ca este si Dual Sim.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.