Romania tara bicicletelor

Am constata faptul ca in ultimii ani au crescut numarul de biciclete prin oras si ma intrebam de ce. Poate ca romanii au inceput sa inteleaga ce inseamna sa faci miscare si cat de important este, ori preturile le biciclete au scazult desutl de mult si astfel cu totii ne permitem o bicicleta. O fii si pretul, o fii si mentalitatea si combinate au dus catre acest rezultat.

Ok, ai bicileta dar unde te plimbi cu ea?

In Severin si in orasele mici probabil pe trotuar. Bineinteles ca nu exista piste pentru biciclete. Abia daca le vezi prin Bucuresti si nici acolo peste tot. Oamenii s-au obisnuit sa circule haotic cu bicicletele ba pe trotuar, ba mai lipiti de borduri si de masinile parcate pe marginea strazii. Chiar nu exista in Severin nici macar o pista pentru biciclete si asta din cauza faptului ca nu intereseaza pe nimeni…

Tarile Scandinave campioane la bicla

Tarile din Nordul Europei sunt campioane de departe la acest capitol si cred ca sunt un exemplu atat de bun de rumat. La ei de ce se poate si la noi nu? Degeaba eu ca cetatean am mentalitate de Danemarca daca trainesc intr-o tara cu mentalitate de Romania. E nevoie sa fim pe aceeasi lungim de unda cu municipalitatile si cu primariile si cu guvernantii si cu presedintii si cu toata lumea.

Romania nu e tara bicicletelor

Romania nu este si nu va fii niciodata tara bicicletelor. Poate doar sa ajungem precum tarile asiatice unde se circula mult pe bicicleta dar haotic, fara benzi fara nimic… Fiecare cu ce-l doare pana la urma. Daca oamenii nu pot sa inteleaga nevoia de portejare a celui care are grija de sanatatea lui si de mediul inconjurator, cine suntem noi sa judecam?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.