Lost and found

De ce ideea de lost and found nu va da roade niciodata in Romania

Imi aduc aminte de filmele americane in care existau raioane de lost and found peste tot: pe la magazine, pe la institutii, prin parcuri sau targuri. Discutam despre niste ghisee unde oamenii aduc lucruri gasite pe strada si cei care le-au pierdut se pot duce sa le revendice din aceste puncte, uneori gratis, alteori contracost, insa nu va ganditi ca se cer sume foarte mari. Se cere doar cat sa functioneze ghiseul respectiv, insa dupa cum spuneam, 90% din cazuri lost and found este un serviciu gratuit.

Lost and found in Romania

Daca ar exista un asemenea ghiseu la noi, nimeni nu ar duce acolo lucrurile de valoare. Niciodata. Romanii sunt foarte hrapareti, lacomi, zgarciti. Nu numai ca nu ar da catre ghiseu mai nimic, ar veni si ca nesimtitii sa ia lucruri de acolo care nu le apartin. Atata nesimtire si prostie cata exista in Romania nu exista nicaieri in aceasta lume.

Nu are rost infiintarea de asemenea ghisee intr-o tara in care oamenii nu au bun simt si ravnesc la bunul altuia. Pai o sa vezi la noi romani care sa duca la cel ghiseu iPhone-uri de 3500 de lei? Tablete de 4000 de lei si asa mai departe? Niciodata… Nivelul de saracie da nastere la hoti si nesimtire. Ne dorim niste lucruri care nu sunt ale noastre, ajungem chiar sa le furam, nu doar sa le gasim.

Lost and found sau puscarie

Insusirea de foloase necuvenite este o infractiune si se traduce simplu: nu ai voie sa iei lucruri pe care le gasesti pe strada. In cazul in care gasesti ceva, trebuie sa mergi la politie si sa depui acolo obiectele. Oamenii se mai duc acolo cu portofele, sa zicem un 1% din cei care le gasesc. Restul, pastreaza ca halapii fara sa se gandeasca la nenorocirea celui care a pierdut.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.