A mai scazut putin pretul la motorina

Ieri am reusit sa alimentez si eu de la Lukoil cu 5.38 lei / litrude motorina. Nu stiu ce se intampla, insa e un lucru bun. Imi pare rau ca nu scade pretul sub 5 lei cum ajunsese prin ianuarie. De vina sunt sigur cei care au benzinariile. Desi din cauza cotatiei proaste a barilului de petrol pe piata internationala, acestia primesc carburantul ieftin insa nu lasa la pret. Merg pe mentalitatea tipic romaneasca “acum e momentul sa profitam, sa ii belim de bani, sa ne pricopsim”…

Asa facea si cel pentru care am lucrat eu, lua GPL-ul mai ieftin si cand a vazut ca se ieftineste pe factura de achizitie, in loc sa ieftineasca si la pompa, el a scumpit. Pai daca toti cei cu benzinarii merg pe aceasta idee, ne mai miram ca nu avem carburanti ieftini? Numai la noi vezi asa ceva, adica atunci cand primesti mai ieftin in loc sa dai mai ieftin, tu scumpesti. Asta spune totul despre nesimtirea patronilor din Romania. Pacat ca nu exista alternativa la acest carburant, ca ar merita grozav boicotat pana cand patronii astia din Romania isi vin in simturi si lasa lacomia acasa.

Dupa cum spuneam, eu sper ca pretul carburantului sa scada sub 5 lei. Am auzit ca si guverul va scoate ceva acciza de 7 centi pe litru din ianuarie parca. Cat naiba inseamna 7 centi? 7 x 0.045 = 0.315 bani pe litru. Deci , ar putea sa ajunga totusi pe la vreo 5 lei / litru. Bineinteles ca petrolistii vor mari preturile inainte de ieftinire ca doar traim in Romania, nu? Ar fii si pacat ca oamenii sa fie corecti pana la capat. Am trai ca in strainatate ceea ce ar fii un adevarat pericol, sinonim cu sinuciderea. Sper ca ati sesizat ironia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.