Severinul moare cu butelia in brate

Ma uitam la orase precum Timisoara sau Bucuresti, in care mai toata lumea are teava cu gaze naturale la poarta, la usa blocului si asa mai departe. In Severin, s-au tras gazele numai pe cateva strazi principale, ori pe unde au casele cativa suspusi locali, oameni cu bani multi si influenta la nivel de judet. Astfel, Severinul moare cu butelia in brate. Depindem de nenorocita aia de butelie de care depindeam si pe vremea lui Ceausescu.

Asta ma face sa cred ca nu s-a schimbat nimic in cei 25 de ani trecuti de la Revolutie, nu s-a schimbat nimic in bine vreau sa spun. Caci daca imi aduc aminte, in urma cu 20 de ani toate intreprinderile functionau cat se poate de normal si de corect. Erau mii de oameni inca angajati si totul era bine pentru toti. Nu erau atatea masini pe strada si atatea vile ca in ziua de azi…

Astazi, situatia sta exact invers, pe strazi e plin de masini, scumpe, case cu etaj si au disparut locurile de munca. Daca la Meva si Severnav erau in anii 90 angajati mii de oameni, astazi abia daca mai sunt cateva sute la ambele, adunati. Totul a fost distrus, tot ce s-a cladit pe vremea lui Ceausescu s-a distrus in cei 25 de ani de capitalism, un capitalism nenorocit de niste hoti.

Daca a disparut nivelul de trai, Severinul moare cu butelia in brate. De unde bani de gaze naturale si de unde interes? Pai ce? Primarul e pus in scaun ca sa faca bine? Nicidecum… Toti primarii din Severin au facut numai parcuri si cam atat, nu s-a remarcat niciunul cu nimic altceva. Nu as vrea sa fiu rautacios, insa ma uit in jur si cand vad butelia, imi dau seama ca nu am evoluat cu nimic in ultimii 25 de ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.