Sa invatam sa gandim cu www.luckystudiochat.ro

Eu unul am ajuns la concluzia ca trebui sa invatam si sa gandim. Suntem putin in urma occidentului si din aceasta cauza inca avem salariul minim pe economie undeva la 170 de euro pe luna. Cred ca a sesizat toata lumea ironia din acel “putin in urma occidentului”… Asta inseamna sa fii supus de un sistem comunist timp de zeci de ani, zeci de ani am batut pasul pe loc in timp ce altii s-au dus inainte, s-au dezvoltat, au construit. Noi am ramas cu aceleasi obiceiuri, aceeasi gandire si aceeasi frica de sistem.

15

Comunismul a reusit sa imprime o frica in mentalitatea comunista ce nici in sfanta zi de azi nu a disparut in totalitate, desi au trecut 25 de ani de la Revolutie. Inca ne mai temem sa spunem ce gandim, inca ne mai este frica sa ne sustinem gandurile si faptele. De data aceasta nu ne mai este frica de sistem, ci de societate. Societatea s-a transformat intr-un sistem de opresiune si, din pacate, marginalizeaza pe cei care indraznesc sa spuna ceea ce gandesc cu adevarat.

Romania este o tara in care prejudecatile inca exista, insa modul de a gandi incepe sa se schimbe. De exemplu, daca pana nu demult ne feream sa discutam despre videochat, astazi oamenii parca sunt putin mai deschisi. Incep sa inteleaga aceste lucruri pana nu demult considerate TABU, un aport il au si studiourile cu pricina ce-si fac bloguri in care posteaza articole cu explicatii diverse. Avem exemplul www.luckystudiochat.ro, blogul unui studio de videochat destul de renumit in Romania.

14

Ei bine, aceste bloguri ne invata sa gandim si va explic imediat de ce. Romanii in trecut aveau o reputatie de gura – sparta, adica vorbeau fara sa aiba habar. Vorbeau mult si despre orice chiar daca nu cunosteau situatia sau subiectul. Ei bine, din moment ce oamenii incep sa caute aceste bloguri si sa le citeasca se pare ca avem parte de o schimbare. Oamenii intai se documenteaza, apoi isi dau cu parerea. Asa trebuie sa fie intr-o lume normala, o lume lipsita de prejudecati si de indivizi care vorbesc doar ca sa se afle in treaba.

Documentarea trebuie sa fie principiul de baza conform caruia se fac afirmatii, nu invers… Oricum, cred ca in urmatorii 5 ani o sa vedem o transformare a Romaniei destul de serioasa in materie de mentalitate colectiva, chiar daca multora nu le vine sa creada.

13

9 Comments

  1. Aurica October 20, 2015
  2. manu October 20, 2015
  3. raluk October 20, 2015
  4. Didi October 20, 2015
  5. izabella October 20, 2015
  6. izabella October 20, 2015
  7. Adelina October 20, 2015
  8. Adelina October 20, 2015
  9. mona October 20, 2015