In tara fotbalului cu totii stam pe tusa

Observ ca dintr-o tara in care fotbalul insemna ceva destul de serios, astazi nimeni nu prea mai e interesat de acest sport. Imi aduc aminte cu atata drag de anii 90 si de Generatia de Aur, cum stateam cu sufletul la gura atunci cand aveau cate un meci… Astazi nu numai ca Romania este stearsa de pe harta fotbalului international, dar incepe sa fie stearsa si din punctul d evedere al preferintelor tinerilor.

Cand eram eu copil toata lumea juca fotbal. Nu exista baiat pe care sa il intrebi daca joaca fotbal si sa iti raspunda NU. Toti doream sa devenim un nou Hagi, toti voiam sa ne alaturam unei echipe de fotbal sau cel putin asa visam. Tineam cu echipe precum Real Madrid, Manchester United, Steaua, Dinamo, clasice… Jucam forbal in fata blocului de dimineata pana seara cu toata lumea si nimeni nu avea alta activitate…

Astazi nu mai vezi pe nimeni care sa bata mingea in fara blocului. Primaria a amenajat niste terenuri pe langa scoli, prin padure, insa nici acelea nu le vad destul de populate. Evident, acolo e cu bani dar asta nu este o problema pentru ca parintii din ziua de azi au bani, nu mai e saracia specifica anilor 90. Acuma sunt bani dar nu mai este pofta de joc, nu mai este placere pentru a juca fotbal.

Fotbalul nu mai e ce a fost candva nici macar in teren. Oamenii au observat treaba asta si probabil ca au preferat sa isi axeze atentia asupra altor sporturi. Stam pe tusa de foarte mult timp daca ne gandim la participarea echipei nationale a Romaniei la campionatele internationale de fotbal. Poate ca aceasta scadere de calitate in fotbalul romanesc este trendul societatii, fotbalul face parte din societate pana la urma. Daca asistam la degradarea societatii asistam si la degradarea calitatii fotbalului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.