Cea mai circulata bancnota

Voi care credeti ca este cea mai circulata bancnota din Romania? Evident ca este cea de 1 leu. Asta spune totul despre puterea noastra de cumparare, nu? Atata timp cat folosim atat de des bancnota de 1 leu e clar ca depindem de ea. Eu de exemplu nici nu mai stau sa iau restul cand vine vorba de sume de-astea, 50 de bani, 70 de bani, 1 leu, 2 lei chiar… Imi place sa fiu om cu bun simt si deloc Hagi Tudose…

Nu ii inteleg pe cei care stau sa ia si ultimii 20 de bani rest atunci cand se duc la cumparaturi. Nu spun ca vanzatorul ii merita sau ceva de genul, dar de ce te-ai umple cu monezi inutile? Ce poti face cu 20 de bani? Nici macar nu iti ajunge sa te duci la un veceu public. Bine, nu ne luam de batrani care gandesc “ehe, 70 de bani sunt o paine”… Ei nu au bani si au pensiile destul de mici, impartita in bani de paine si bani de medicamente.

Ma refer strict la cei care au milioane in portofele si stau ca ultimii zgarciobi sa adune fisele de pe tejghea… Ce dumnezeului or face cu ele nu pot sa inteleg, ca eu unul fug de acele monezi cat vad cu ochii. Prefer sa il las la casa de cat sa ii mai car prin masina, de unde voi fi nevoit sa le gasesc alt loc. Aveam obiceiul mai de mult sa le pastrez pe cele de 50 de bani pentru a le folosi la hipermarheturi, sa deblochez caruciorul, insa am renuntat si la ele pentru ca niciodata nu iau carucioare mari. Iau carucioare mici pe care daca la umplu bine, daca nu iarasi bine. Niciodata nu am umplut un carucior din cel mare si nu inteleg ce fac cu atatea alimente cei care reusesc aceasta performanta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.