Apelam la o firma autorizata ANRE?

Cel mai convenabil combustibil in ziua de azi ramane gazul. Fie ca discutam despre apa cala sau caldura, fie ca discutam despre aragaz, aceasta solutie ramane in topul preferintelor la nivel mondial, nu doar in Romania. Romania desigur, are probleme cu reteaua de gaze in orasele slab industrializate, in Severin de exemplu doar cateva strazi sunt bransate la gaze, in rest nimic, nici macar un bloc. Oamenii depind inca de butelia pe care o incarcau si pe vremea lui Ceausescu, pentru care stateau la coada o zi intreaga.

E destul de ciudat sa te uiti cum oamenii se duc sa ia butelie in anul 2015, nu? Mie asa mi se pare si nu cred ca sunt singurul. Oamenii au incetat sa mai tehnologizeze imprejurul, poate ca si conditia sociala si economica din judet a condus aici… Ma uit la Bucuresti, Timisoara, Arad, toata lumea are gaze la teava indiferent unde sta, la casa sau la bloc dar s-au facut investitii in acest sens de-a lungul anilor. Orasele sarace au ramas lipite de butelie…

Exista destul de multe pareri pro si contra gazului metan, adica a bransarii la retea. Cu atatea stiri la TV cu explozii, unii prefera sa ramana la butelia clasica. Ei bine, ceea ce nu stiu oamenii este faptul ca exploziile se intampla din cauza faptului ca se intervine asupra retelei fara ca meseriasii sa aiba autorizatie. Intotdeauna trebuie sa apelam la o firma autorizata ANRE pentru asemenea interventii. E vorba de viata noastra si nu cred ca se merita sa riscam.

Intotdeauna am spus ca improvizatiile nu duc niciodata catre ceva bun. In nici un caz nu trebuie sa lasati vecinii sau prietenii, rudele sa branseze la reteaua de gaze diverse aparate electrocasnice, fie vorba de centrala sau masini de gatit. Exista intotdeauna in apropiere o firma autorizata ANRE care poare sa rezolve problema fara mari batai de cap, si nu costa nici cine stie ce…

Eu inteleg faptul ca romanii sunt intr-un fel obisnuiti sa se descurce singuri, nu vor sa cheltuiasca bani avand impresia ca se pricep la de toate. Romanul s-a nascut meserias, vrea sa faca de toate si sa faca si bani… Ei bine, nu! Cand e vorba despre integritatea noastra, despre viata noastra, meseriasul roman nu are ce cauta in lucrari ce-l depasesc, in lucrari a caror corectitudine de executie poate sa influenteze vietile celor din jur. Trebuie sa fim constienti de pericolul la care ne expunem atunci cand apelam la persoane neautorizate in asemenea interventii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.